Álláshirdetés, ami tényleg célba is ér? 5+1 profi tipp cégeknek
Eleged van abból, hogy mindig a rossz emberek jelentkeznek az álláshirdetéseidre? Tanuld meg, hogy találhatod meg a tökéletes jelentkezőket!

Vége azoknak az időknek, amikor a „barátságos munkakörnyezet” és a „versenyképes fizetés” elegendő ahhoz, hogy egy álláshirdetés vonzó legyen. Hogyan hirdessünk meg egy pozíciót úgy, hogy az izgalmas legyen és a jó helyen találjon célba? Összegyűjtöttük neked 5+1 tippet a profi álláshirdetés létrehozásához.

Arról már beszéltünk, hogy a álláskeresőknek mire érdemes figyelniük, amikor önéletrajzot írnak vagy éppen állásinterjúra készülnek. Ezt a játékot azonban ketten játszák: a cégeknek legalább annyira fel kell készülniük, ha az ideális munkaerőt szeretnék megtalálni. Ennek első és legfontosabb lépése: a tökéletes álláshirdetés


  1. Szemléletváltás 

Ahogy már a bekezdésben is említettük, túl kell lépni az „örüljön, hogy nálunk dolgozhat” attitűdön és meg kell érteni: a jó munkaerő valódi érték! Ha hasznos, tehetséges és képzett alkalmazottakat szeretnél nem elég annyi, hogy munkát kínálsz. Amikor ilyen hozzáállással hirdetsz, a jelentkező egyből érzi, hogy az álláshirdetés nem veszi őt komolyan és ő viszonozza ezt. 


  1. Vonzó ajánlat 

Egy álláshirdetés legyen érdekes, magával ragadó és csábító. Ne feledd: meg kell győznöd a jelentkezőt arról, hogy a te céged a lehető legjobb munkahely a világon! Gyakori hiba, hogy teljesen felborul az elvárás-kínálat mérleg, így egy tucatnyi kritériumra jó, ha néhány előny jut. Miért lenne vonzó egy álláshirdetés, ami már első benyomásra is a kizsákmányolás érzetét kelti? 



  1. Egyediség 

“Legyél egy dinamikusan bővülő csapat tagja és szerezz versenyképes jövedelmet!”  Miért olyan ismerős ez a duma? Csak nem azért, mert szinte minden álláshirdetés ezt ígéri? Felejtsd el ezeket a végtelenül ismételt sallangokat, használj egyedi szöveget és vizuális elemeket! Mutasd meg, hogy ez az álláshirdetés nem csak egy millióból! 

 

  1. Őszinteség

A munkavállalók nem hülyék, egyből kiszúrják, ha egy álláshirdetés mellébeszél és túl sokat ígér. Ezért célravezetőbb és hitelesebb, ha őszinték vagyunk és az előnyök mellett a nehézségekről, kihívásokról is szót ejtünk (pl. gyakori túlóra). A „téged keresünk, ha” jellegű részek mellett érdemes az ellenkezőjéről, „nem téged keresünk, ha” faktorokról is beszélni. Jóval korrektebbnek tűnik majd az álláshirdetés, és sok felesleges körtől kímélhetjük meg magunkat. 


  1. Pontos célzás

Tudd, hogy kinek szól az álláshirdetés! Ez a fogalmazás szempontjából legalább olyan fontos, mint az elvárások és juttatások ismertetésénél. Fontos tudni, hogy az Y és Z generációs jelentkezőket teljesen más előnyökkel tudod bevonzani, mint az idősebbeket. A kor mellett a képzettség is fontos választóvonal lehet: egy gyorséttermi álláshirdetés ne tartalmazzon a közember számára érthetetlen szakzsargont!


VAN NYITOTT POZÍCIÓD? ADD FEL ÁLLÁSHIRDETÉSED MOST:

ÁLLÁSHIRDETÉS FELADÁSA