Tervezd meg a 2024-es éved! – Munkaszüneti- ünnep- és pihenőnapok listája
A 2024-es év sok lehetőséget kínál a pihenésre és hosszú hétvégékre. Bár néhány ledolgozós szombat is becsúszik az évben, a munkaszüneti napoknak köszönhetően számos alkalom nyílik a kikapcsolódásra és feltöltődésre. Nézzük, hogyan alakulnak az év legfontosabb szabadnapjai!

Újév: A 2024. január 1-je, hétfő, az év első munkaszüneti napja, amikor hagyományosan ünnepeljük az új évet.

Tavaszi első hosszú hétvége: A március 15-i nemzeti ünnep péntekre esik, így márciusban élvezhetjük az év első háromnapos hétvégéjét. Ezt követi március 29. péntektől április 1. hétfőig tartó hosszú hétvége, amelyet a nagypéntek és a húsvéthétfő tesz különlegessé.

Májusi hosszú hétvégék: Május hozza magával az ünnepet, a munka napját és a pünkösdhétfőt, így két hosszú hétvégére számíthatunk, amelyek középen, a hétközepen szépen eloszlanak.

Államalapítás ünnepe: Augusztus 19-én és 20-án is munkaszüneti napok, így egy négy napos hétvégét élvezhetünk. Fontos megjegyezni, hogy a hosszú hétvége hétfőjét korábban, augusztus 3-án, szombaton kell ledolgozni.

Őszi ünnepek: Október 23., péntek, a nemzeti ünnep, míg november 1., péntek, a mindenszentek napja. Mindkét esetben háromnapos hétvégére számíthatunk.

Karácsony és szilveszter: December 24-én, kedden és december 27-én, pénteken pihenőnapok lesznek. Ezeket december 7-én, szombaton, illetve december 14-én, szombaton kell majd ledolgozni. Az év utolsó hete karácsony miatt csak egy munkanappal rendelkezik, és ez a hétfő.

Ezek a munkaszüneti napok lehetőséget teremtenek arra, hogy tervezd a szabadnapjaidat és élvezd az év különböző időszakaiban nyújtott pihenést és kikapcsolódást!


Ha pedig épp állást keresel, vagy váltanál, nézd meg aktuális ajánlatainkat: ÁLLÁSLEHETŐSÉGEK