Simple Blog

Tervezd meg a 2024-es éved! – Munkaszüneti- ünnep- és pihenőnapok listája

A 2024-es év sok lehetőséget kínál a pihenésre és hosszú hétvégékre. Bár néhány ledolgozós szombat is becsúszik az évben, a munkaszüneti napoknak köszönhetően számos alkalom nyílik a kikapcsolódásra és feltöltődésre. Nézzük, hogyan alakulnak az év legfontosabb szabadnapjai!

Első nap az új munkahelyen: sikeres beilleszkedés

Sokszor elhangzik, hogy az első benyomás mindent eldönt. Nos, ez a mondás különösen igaz az első napokra az új munkahelyeden. Ahhoz, hogy ez a nap gördülékenyen és pozitívan teljen, néhány jól elhelyezett lépésre van szükség. Az alábbiakban részletesen kifejtjük, mit érdemes tenned és mit érdemes elkerülnöd az új környezetbe való könnyű és magabiztos beilleszkedés érdekében.

Nem te kaptad meg az állást? Így lépj túl rajta!

Az álláspályázatokon való elutasítás sosem könnyű, de a pozitív hozzáállással és a tanulási lehetőségek kihasználásával lehet belőle építkezni.

Álláshirdetés, ami diszkriminál – I. rész

Ahogy azt egy korábbi cikkünkben már kifejtettük, számos tényezőre kell odafigyelnünk egy álláshirdetés megfogalmazásakor. Az állás betöltését nem szabhatjuk a munkakör ellátáshoz nem kapcsolódó feltételekhez, főleg, ha védett tulajdonságokról van szó. Sorozatunkban konkrét, az Egyenlő Bánásmód Hatóság által elmarasztalt eseteken keresztül fogjuk bemutatni, hogy miért érdemes odafigyelni egy álláshirdetés feladásakor.

Munkaerő kölcsönzés és közvetítés: előnyei, hátrányai, különbségei

A modern humán erőforrás területén két kulcsfontosságú fogalom, a munkaerő-kölcsönzés és munkaerő-közvetítés, kiemelkedő szerepet játszanak a vállalatok munkaerő-szükségleteinek kielégítésében. Az alábbiakban mélyebben belemerülünk mindkét folyamat részleteibe, különös hangsúlyt fektetve az előnyökre, hátrányokra és azokra a lényeges különbségekre, amelyek meghatározzák a két módszer sajátosságait.

6 jel, ami arra utal, hogy megtaláltad a megfelelő jelöltet

Összegyűjtöttünk hat green flag-et, amelyek segíthetnek a tökéletes jelölt azonosításában, mind a jelölt előzetes felkészültségére, elkötelezettségére és proaktivitására utalnak. Az ilyen jelöltek nemcsak a pozíció iránti tudatosságukkal tűnnek ki, hanem a cég kultúrájának és értékeinek abszolút megértésével is. Ezek a zöld zászlók olyan jelek, amelyek arra utalnak, hogy a jelölt valószínűleg jól illeszkedik a csapatba, és hozzá tud járulni a cég fejlődéséhez.

10 tipp a sikeres állásinterjúhoz

Az állásinterjú mindig kulcsfontosságú lépés a sikeres karrierút megkezdésében. Ahhoz, hogy a lehető legjobban teljesítsünk, érdemes néhány alapvető, mégis hatékony tippet figyelembe venni. Ezek a gyakorlati tanácsok segítenek felkészülni, magabiztosnak és szakmailag meggyőzőnek tűnni az állásinterjún!

Hogyan veszíthetünk el egy alkalmazottat 10 módon

Az alkalmazottak megtartása kulcsfontosságú a vállalati stabilitás és siker szempontjából. Azonban vannak olyan hibák, amelyeket elkövetve könnyen elveszíthetjük az értékes munkatársainkat. Ez a cikk 10 gyakori felmondáshoz vezethető okot mutat be, és hogy hogyan kerülhetjük el ezeket a hibákat.

SimpleJob bruttó - nettó bérkalkulátor

Kíváncsi vagy mennyi a lesz jövedelmed? Segítünk kiszámolni! Használd ezt a bruttó - nettó bérkalkulátort és mi segítünk megmondani mennyit fogsz keresni!

Rendelkezz adód 1%-áról

Ne hagyd elveszni, biztosan van olyan szervezet, akinek nagy örömmel ajánlod fel az adód 1%-át

Milyen a jó álláshirdetés? Itt az újdonság, VIDEÓS ÁLLÁSHIRDETÉS.

A toborzási folyamatban egy álláshirdetés megírása az első nagy lépés. Könnyű elkészíteni egy hirdetést, majd percek alatt feladni az interneten, de ahhoz, hogy megnyerje a megfelelő jelölteket, érdemes időt szánni egy hatékony álláshirdetés megírására, ami a kívánt eredményeket hozza. A jelenlegi munkaerőpiacon minden szervezet számára kulcsfontosságú a releváns munkaerő bevonása. A vállalatoknak elengedhetetlen lépéseket kell tenniük annak érdekében, hogy egy olyan meggyőző álláshirdetést hozzanak létre, ami pontosan tükrözi a pozíciót és a vállalati kultúrát. Ezért az elmúlt években az álláshirdetések legújabb trendje a videós álláshirdetés lett.

Tervezd meg a 2023-as éved! – Munkaszüneti- ünnep- és pihenőnapok listája

Nem lesz egyetlen áthelyezett szombati munkanap sem a jövő évben. 2023-ban bár kevesebb hosszú hétvégénk lesz, mint 2022-ben, viszont kifejezetten jó hír, hogy egyetlen ledolgozandó szombati munkanapunk sem lesz! Jövőre kétszer lesz négy napos hosszú hétvégénk – húsvétkor majd karácsonykor – továbbá négyszer lesz lehetőségünk kihasználni három napos hosszú hétvégét! Ha úgy érzed, hogy idén nem igazán sikerült kihasználni a pihenőnapok lehetőségeit, most adunk egy kis támogatást, ahhoz, hogy jövőre jobban tudj tervezni!

Állás a Marson?

Ami pár éve még sci-fi téma volt, mára egy gyakran pedzegetett, közel sem álomszerű elképzelés kezd lenni. Elon Musk korunk egyik legnevesebb feltalálója, aki Space X programjával hosszú évek óta azon ügyködik, hogy a Marsra történő utazást egy mindenki számára elérhető, hétköznapi dologgá tegye. Állítólag hónapokon belül kész egy olyan űrhajó prototípus, ami a Mars kolonizációjának első mérföldköve lehet.

Az 5 legjobb állás a világon

Vannak szerencsések és vannak szerencsésebbek. Kétséget kizárólag az utóbbiba tartoznak azok, akik a következő 5 álom állás egyikével rendelkeznek. Privát sziget gondnok, luxuságytesztelő és fizetett világutazó is van a listánkon. Ez már mind magában is elég irigykedésre adhat okot, de amikor egy állás nem csak extrém menő, de még jól is fizet, az már mindennek a teteje!

Álláshirdetés és diszkrimináció – mire érdemes odafigyelni?

Nem is gondolnád, hogy a mai világban egy álláshirdetés feladásakor mennyi mindenre kell odafigyelni. A munkaerőpiacon számos olyan álláshirdetés található, amiben „csinos női recepcióst” vagy „férfi sofőrt” keresnek. Reméljük, hogy te nem tettél fel még ilyet! Ha igen, van egy rossz hírünk: az ilyen álláshirdetés diszkriminatív, ami súlyos jogi következményeket vonhat maga után.

RapidRandi - állásbörze

Nézd meg a beszámoló videót a már hagyománnyá vált ÁLLÁSKERESŐ RAPIDRANDINKRÓL!

RapidRandi - ÁLLÁSBÖRZE

Jót tenni jó! Több, mint 40 álláskeresőnek adtunk azonnal munkát! Több, mint 120 állásinterjú, egy napon, egy helyen! Te jössz 2022. áprilisában? sales@simplejob.com

Holnap Állásbörze! Álláskereső RapidRandi

Holnap, 10.13-án várunk Téged az Akvárium Klubban. Akikkel várunk: Aldi, Alza.hu és Deichmann

Te melyik irodai dolgozó személyiség vagy?

A hatékony irodai munkához színes csapat szükséges! A különböző karakterek, ha jól tudnak együtt dolgozni, produktív munkát tudnak végezni.Te tudod, milyen karakterek vannak?

Állás pénzügyért érdeklődő diákoknak

A Simplejobon található bőven állás nagyoknak és „kicsiknek” egyaránt. Számtalan diákmunkát találhatsz, hagyományos fizikai munkáktól kezdve egészen komoly, multinacionális vállalatoknál betölthető szakmai állásokig. Diákként nagyon fontos a szakmai gyakorlat helyszínének megválasztása, hiszen nem csak a szakdolgozatban segíthet sokat, de kölcsönös szimpátia alapján a gyakornoki idő lejárta után teljesárú pozíciót is jelenthet. Jelenlegi cikkünkben is egy ilyen állás lesz terítéken, a Reporting Analyst gyakornoké.