Tervezd meg a 2023-as éved! – Munkaszüneti- ünnep- és pihenőnapok listája
Nem lesz egyetlen áthelyezett szombati munkanap sem a jövő évben. 2023-ban bár kevesebb hosszú hétvégénk lesz, mint 2022-ben, viszont kifejezetten jó hír, hogy egyetlen ledolgozandó szombati munkanapunk sem lesz! Jövőre kétszer lesz négy napos hosszú hétvégénk – húsvétkor majd karácsonykor – továbbá négyszer lesz lehetőségünk kihasználni három napos hosszú hétvégét! Ha úgy érzed, hogy idén nem igazán sikerült kihasználni a pihenőnapok lehetőségeit, most adunk egy kis támogatást, ahhoz, hogy jövőre jobban tudj tervezni!

Mindenkinek szüksége van időnként egy kicsit kiszakadni a szürke hétköznapokból és feltöltődni: akár csak otthon ülni egész nap filmeket nézve vagy eltűnni néhány napra a világ elől. Segítségül összefoglaljuk a 2023-as ünnepnapok és hosszú hétvégék lehetőségeit!

Az első negyedév – január, február, március

Igazi borongós téli időszak lesz az év első fele pihenőnapok tekintetében is. Január 1–jén és március 15–én kívül nincsen piros betűs ünnep az év első három hónapjában. Szerencsére viszont az 1848–as forradalom ünnepe (március 15.) szerdára fog esni, így a hetet megtöri majd egy kisebb szusszanás!

A második negyedév – április, május, június

Ahogy az idő is kellemesebbre vált a hosszú hétvégék is előtérbe kerülnek. Szerencsés tavasznak ígérkezik, ugyanis három hosszú hétvégénk is lesz. Húsvétkor (április 7 – 10.) lehetőségünk lesz négy napot is kihasználni. Nem kell sokat várnunk, a következő a munka ünnepe lesz (április 29 – május 1.), ahol adódik a lehetőség kicsit kiszabadulni a mókuskerékből. Akkor már biztosan jó idő lesz érdemes kirándulni egyet vagy elutazni valahova várost nézni, Pillanatok alatt el is érkezünk pünkösdhöz (május 27 – 29.), ami újabb alkalmat kínál egy kis kikapcsolódásra!

A harmadik negyedév – július, augusztus, szeptember

Elérkeztünk a meleg nyári hónapokhoz! A harmadik negyedév sajnos nem tartogat számunkra hosszú hétvégéket. Augusztus 20–a sajnálatos módon vasárnapra fog esni. A szabadság keretünket kihasználva viszont elmehetünk kiélvezni a nyarat egy bel- vagy külföldi desztinációra egyaránt.

A negyedik negyedév – október, november, december

Beköszönt az év egyik legszebb évszaka: az ősz! Megérkeznek vele együtt az újabb lehetőségek egy kis pihenésre. Az 1956–os forradalom ünnepe (október 21 – 23.) tartogat számunkra egy hosszú hétvégét, amit a kellemes őszi időben kihasználhatunk egy sétához a városban vagy kirándulni egyet a hegyekben. Mindenszentek napja (november 1.) szerdára esik jövőre, ami hasonlóan márciushoz, megtöri a monoton hétköznapokat egy munkaszüneti nappal. Villámgyorsan nyakunkon a karácsony (december 23 – 26.), ami egy négy napos hosszú hétvégét kínál számunkra! Szerencsésen indulhat az új esztendő, ugyanis hétfőre esik új év napja!

Ha pedig épp állást keresel, vagy váltanál, nézd meg aktuális ajánlatainkat: ÁLLÁSLEHETŐSÉGEK