A Wizz Air megalapításának ötlete 2003 júniusában született meg. Ekkor állt össze a hat alapító – akik átfogó légitársasági tapasztalataik mellett számos sikert tudtak felmutatni –, hogy Váradi József vezérigazgató vezetésével elindítsák az új vállalatot. A Wizz Air három hónap múlva bejegyzett társaságként készen állt a repülésre.

A Wizz Air egy évtizeden át tartó stabil növekedésével Közép- és Kelet-Európa legnagyobb diszkont légitársaságává vált. A társaságot a 2015. február 25-én lezajlott sikeres tőzsdei bevezetést követően jelenleg a WIZZ azonosító alatt jegyzik a londoni értéktőzsdén. A Wizz Air jelenleg több mint 4000 munkatársat foglalkoztat.

Kínálat

A Wizz Air egy értékközpontú légitársaság, amely folyamatosan az ügyfeleknek nyújtott innovációra összpontosít. Célunk, hogy megfizethető repülést biztosítsunk Közép- és Kelet-Európa polgárainak, valamint újfajta utazási élményt nyújtsunk minden utasnak az EU-ban.

A legmodernebb technológiák bevezetésével biztosítjuk, hogy a Wizz Air által nyújtott élmény mind a szolgáltatásminőség, mind az ár-érték arány tekintetében kiemelkedő legyen. Leegyszerűsített szolgáltatási modellt kínálunk: nincs kinyomtatott repülőjegy, költség- és időhatékony megoldást jelentő másodlagos repülőtereket használunk, a fedélzeten egyetlen osztály működik egyforma bőrülésekkel, és ételt, illetve italt külön fizetés ellenében, igény szerint szolgálunk fel.

Új, kategóriavezető technológiát alkalmazó repülőgépeket üzemeltetünk, amelyek karbantartását a legnevesebb cégek végzik – ilyen például a Lufthansa Technik. A társaság így tartósan kiemelkedő szolgáltatási színvonalat tud biztosítani az utasoknak.

Útvonalhálózat

A Wizz Air folyamatosan keresi a lehetőségeket az útvonalhálózat bővítésére, hogy megfizethető légiközlekedést biztosítson utasainak. Elkötelezetten törekszünk rá, hogy a közép- és kelet-európai régióban a legalacsonyabb költségalappal működjünk, és ebből a szempontból létfontosságú a repülőterek kiválasztása. Ezért veszünk igénybe vegyesen elsődleges, másodlagos és regionális repülőtereket, amelyek barátságos és gyors kiszolgálást nyújtanak kedvezményes árképzés mellett, ami megjelenik a WIZZ viteldíjaiban is. Folyamatos tárgyalásokat folytatunk az útvonalhálózat bővítése érdekében.

Emberek

Hiszünk benne, hogy a lényeget az emberek jelentik. Légi és földi személyzetünk tagjait ugyanaz a szenvedély hajtja: a légiközlekedés iránti szenvedély. A WIZZ munkatársai hisznek a szigorú etikai normákban, amelyek mögött a kiemelkedő csapatszellem áll. Légitársaságunk Európa számos országából alkalmaz elhivatott dolgozókat. Vezetőségünk kimagaslóan elkötelezett, sokszínű kulturális háttérrel rendelkező szakemberekből áll. Ennek köszönhetően a példamutatás és a motiváció a fő hajtóerő és az egyik legfontosabb sikertényező a WIZZ üzleti hozzáállásában.

Itt érhetsz el minket

Nyitott pozícióink