A Weinberg 93 Építő Kft. 1993 őszén Sárospatakon alakult hazai magántulajdonú vállalat. Szakalvállalkozóinkkal együtt több mint 500 embert foglalkoztatunk.
A Weinberg 93 egy erős szövet, amelyet vállalatunk tulajdonosa, István karizmatikus egyénisége szőtt. István mentalitása és dinamizmusa ráragad minden kollégára, ezért ha a helyzet úgy kívánja, a cél érdekében nagyobb erőfeszítésre képesek, mint amire munkaszerződésük kötelezi őket. Megtanultuk, hogy nincs lehetetlen. Nincsenek vesztett helyzetek, és már számtalanszor bebizonyosodott, hogy ha közösen hisszük a célt, a lehetetlennek látszó feladat is megvalósítható.

Mit csinálunk?

Fő profilunk a generálkivitelezés és az acélszerkezet-gyártás. Közel negyed évszázados működésünk alatt eddig több mint 423 acél- és vasbeton szerkezetű üzemet, gyárat, bevásárló és sportlétesítményt kiviteleztünk. Az általunk gyártott, szerelt épület- és technológiai acélszerkezeteinket 11 500 négyzetméteres üzemünkben gyártjuk. Az anyagok megmunkálása és az alkatrészek gyártása CNC gépsoron történik. Mivel a minőség számunkra mindennél fontosabb, szerkezeteinket mi magunk állítjuk elő. Így a minőség az alapanyagoktól kezdve, a gyártáson át, egészen a beépítésig nyomon követhető.

A minőség mellett környezetünkkel is törődünk, emellett a társadalmi szerepvállalás is szívügyünk.

Társadalmi felelősségvállalás

Büszkék vagyunk környezetünkre, a zempléni térségre. Az egyedi és utánozhatatlan “zempléniség” érzése jelentősen befolyásolja, kik vagyunk és hogyan gondolkodunk, ezért építjük és óvjuk környezetünket.

Társadalmi tevékenységeink között szerepel:
- helyi csapatsportok utánpótlásnevelésének támogatása
- a Sárospataki Református Kollégium felújításában való részvétel
- a Weinberg 93-futóverseny megalapítása
- helyi rendezvények, fesztiválok támogatása
- a lovassportok népszerűsítése, Zempléni Lovas Egyesület alapítótagja
- az orgonafelújítás támogatása, valamint harangvásárlás több környékbeli templom számára
- a hercegkúti kápolna építése
- állatmenhelyek támogatása
- sárospataki és határon túli magyar iskolák támogatása
- iskolák tanteremfelújítása

Környezettudatosság

A Weinberg 93 a Zempléni-hegység zöld szívében, Sárospatakon található. Első számú feladatunk a fenntartható fejlődés biztosítása, környezetünk, a zempléni táj megóvása. Kiemelt jelentőséggel bír cégünk ökológiai lábnyomának csökkentése. Irodaházunkban alternatív – geotermikus – energiával biztosítjuk a megfelelő hőmérsékletet, míg a csarnok szellőztetését és fűtését központi épületautomatika szabályozza.
Villamos energia felhasználási igényünket napelem erőművel csökkentjük.

Itt érhetsz el minket

Nyitott pozícióink