Az 1984-ben első japán-magyar vegyesvállalatként létrejött, és azóta is sikeresen működő Polifoam Kft. – amely jelenleg a japán tulajdonban lévő Trocellen Csoport tagja – a közép-kelet-európai térség legnagyobb múlttal rendelkező, kémiailag térhálósított polietilén hab gyártója.

Termékeinket kiváló szigetelő tulajdonságaik, időtállóságuk, valamint jó ár-érték arányuk révén  széles körben alkalmazzák a sport és fitness ágazatban éppúgy, mint az építőipar, a gépészet, valamint a szellőzés és klimatechnika területén. Ezen kívül számos más iparágban is kínálunk minőségi megoldásokat, ezek közül a legjelentősebbek az autóipar, a csomagolás technika, valamint az egészségügy.

Termékeinket Európa közel 20 országába szállítjuk.

Történetünk mérföldkövei:

1984. november 1. – Megalakul a Polifoam, az első japán-magyar vegyesvállalat

1986. július 4.  – Elindul az üzemszerű termelés

1987. – Az akkor még újdonságnak számító PE-hab bevezetése a belföldi építőipari piacon. Az első teljes üzleti év már nyereséges volt.

1996. – Bevezetésre kerül  az ISO 9001 minőségbiztosítási rendszer.

1997. – A második habosító sor beszerzése.

2006. július 1. – A Trocellen GmbH a Polifoam 100%-os tulajdonosává válik. A Trocellen GmbH tulajdonosai japán szakmai befektetők: a Furukawa Electric Co. Ltd. 60%-ban, és az Otsuka Chemical Co. Ltd. 40%-ban.

2007. – Új kezdet – a projektek éve

2012-2013. – A fejlesztés évei: a harmadik habosító sor telepítése a Polifoamban, a cég telephelyének bővítése, új üzemcsarnok kialakítása a feldolgozó kapacitás bővítésére.

2014 – A Furukawa Electric Co. Ltd. a Trocellen GmbH kizárólagos tulajdonosává vált.

Itt érhetsz el minket

Nyitott pozícióink