A MOM Zrt. mint mérőműszer gyártó cég immáron 140 éves múltra tekinthet vissza. Az egykor több ezer embert foglalkoztató állami cég számos leányvállalattal, telephellyel rendelkezett, ahol különböző termékeket gyártottak. A mátészalkai üzem az 1970-es évek elején kezdte meg működését, és a privatizációt követően ez az egység lett a „régi MOM” jogutódja.

A MOM története több szállal is kapcsolódik a DIEHL Metering divízióhoz. A cég az 1990-es években zajló privatizációt követően több lépcsőben a DIEHL család tulajdonába került. A legutóbbi idők azonban jelentős változást hoztak, amikor 2016 februárjában a céget vezetősége kivásárolta a korábbi tulajdonostól, és ettől a dátumtól kezdve ismét önállóan folytatja üzleti tevékenységét.

Az alapítástól fő tevékenységünk a mechanikus, többsugaras vízmérők gyártása, illetve vízmérők felújítása, újrahitelesítése a magyarországi partnerek és export piacok számára egyaránt.

Cégünk kiváló minőségű vízmérőivel évtizedek óta piacvezető Magyarországon. A méréstechnikai innováció egyik központi elemét jelentő automatikus mérőadatgyűjtésről (AMR) büszkén mondhatjuk el, hogy a magyarországi távleolvasó rendszerek 98%- át tőlünk vásárolták, ami több mint 250.000 rádió jeladós eszköz állományával komoly volument képvisel.

Mivel az önállóvá válást követően továbbra is a DIEHL Metering termékeinek kizárólagos magyarországi forgalmazói vagyunk, így széles termékválasztékunkkal ma már nincs olyan méréstechnikai feladat, melyre ne tudnánk megoldást kínálni.

Célul tűztük ki a magas színvonalú hagyományos termékeink továbbfejlesztését, hogy megfeleljünk a modern piaci elvárásoknak. Gyártástechnológiai rendszerünket az egyre tökéletesebb gyártmányok előállítása érdekében folyamatosan korszerűsítjük.

Itt érhetsz el minket

Nyitott pozícióink