A MÁV-csoport 175 éves múlttal rendelkező, a magyar állam tulajdonában lévő vasúttársaság. 2021. februárjától hivatalos megnevezése MÁV-VOLÁN-csoport, mivel 2021. januárjában a Volánbusz Zrt. teljes jogú leányvállalatként csatlakozott a céghez. A MÁV-csoporthoz tartozó mintegy 30 vállalat széles körű tevékenységet folytat, amelyek közül kiemelkedik – a magyar állammal kötött közszolgáltatási szerződések alapján nyújtott – a pályaműködtetés és személyszállítás. Mindemellett a vállalatcsoport különféle szolgáltatásokat nyújt árufuvarozó vasúti társaságoknak, hazai és külföldi vállalkozásoknak egyaránt, valamint felelős az állami vidéki és elővárosi buszos közlekedés biztosításáért.

Évszázados tapasztalat, folyamatos fejlődés

A vállalatcsoport összehangoltan végzi tevékenységét, szervezetileg elkülönítve a pályaműködtetést, a személyszállítást és a háttérszolgáltatásokat. A személyszállítási részleg az utasok igényeire fókuszál, a pályavasúti pedig tisztán az infrastruktúrával kapcsolatos üzemeltetési, karbantartási és fejlesztési feladatokat látja el. Több mint egy évszázados tapasztalataira alapozva a MÁV-csoport folyamatosan fejleszti az üzleti partnereknek és az utazóközönségnek szánt szolgáltatásait, s emeli azok minőségét – a tulajdonosi elvárásoknak megfelelően.

A jövő a közösségi közlekedésé

A MÁV-csoport néhány éve határozottan a fejlődés útjára lépett – ez az út egy még hatékonyabban működő, ügyfél- és utasközpontú szervezet kialakítását jelenti. Jól átgondolt lépések történtek e téren, amelyek indokoltságát számos gazdasági mutató is bizonyítja. 2021 januárja óta a MÁV-csoport leányvállalata a Volánbusz Zrt. Ez a gazdasági fúzió lehetővé teszi egy ideális közösségi közlekedési rendszer megteremtését Magyarországon: a vasúti és a buszos közlekedés menetrendjének összehangolását, a felesleges párhuzamosságok megszüntetését, az egységes jegyértékesítési rendszer és a tarifaközösség megteremtését.

Itt érhetsz el minket

Nyitott pozícióink