Az Ingram Micro Magyarország a világ legnagyobb informatikai és telekommunikációs nagykereskedőjének magyarországi leányvállalata, a magyar IT piac egyik legmeghatározóbb szereplője vagyunk. Közel 20 éve vagyunk jelen a magyar piacon, és jelenleg több mint 100 alkalmazottal rendelkezünk. Az Ingram Micro a világ 45 országában van jelen, több mint 1.700 gyártó termékeit kínáljuk 160 ország 200.000+ viszonteladója részére. Habár amerikai multinacionális vállalat vagyunk, magyar gyökerekkel is rendelkezünk. Szinte az összes nagy gyártóval kapcsolatban vagyunk, hogy néhány példát említsünk: IBM, Apple, Dell, Lenovo.

Az Ingram Micro Magyarország Kft. elődjét Walton Számítástechnikai Kft. néven 1989. december 5.-én alapította meg a Videoton Elektronikai Vállalat és a Walters Europe Limited.. Kezdetben rendkívül szerteágazó tevékenységet folytatott, majd a Novell disztribúciós szerződés aláírásával Magyarországon elsőként kezdte meg a hagyományos, kétlépcsős számítástechnikai disztribúciót (nagykereskedelmet). A következő években a cég tevékenységében a disztribúció egyre nagyobb szerepet kapott.

1991-ben tulajdonosváltás, valamint névcsere történt. Erősödött a hálózati fókusz, mely az új cégnévben is megjelent: Walton Networking Kft.

1999 szeptemberében az Ingram Micro 100%-os tulajdonossá vált a cégben. A régi-új cég az új lehetőségeket kihasználva nagyarányú portfolió-bővítésbe kezdett, megjelentek a termékskálában a személyi számítógépek és a perifériák is.

2000 februárjában a megváltozott tulajdonoshoz és termékskálához igazodóan, a cég felvette az anyavállalat nevét, megalakult az Ingram Micro Magyarország Kft.

Ezzel a cég Magyarország egyik piacvezető számítástechnikai disztribútora lett.

MIÉRT AZ INGRAM MICRO MAGYARORSZÁG?

A világ első számú IT disztribútorának leányvállalataként az Ingram Micro Magyarország stabil anyagi háttérrel és kedvező finanszírozási lehetőségekkel áll ügyfelei rendelkezésére.

Arra törekszik, hogy olyan számítástechnikai vállalatokkal kössön disztribúciós szerződést, melyek a maguk területén magas szintű technológiát képviselnek, elsőrangú technikai támogatást nyújtanak, és termékkategóriájukban a világpiacon vezető szerepet töltenek be. Jelenleg az Ingram Micro Magyarország több mint 200 gyártó termékeivel áll a viszonteladók rendelkezésére magyarországi és németországi raktárkészletről egyaránt.

Az Ingram Micro élen jár a legújabb IT technológiák alkalmazása terén is, fejlett e-commerce megoldásait, mint a megújult webshop, vagy a Cloud Marketplace, világszerte megelégedéssel használják partnerei.

Itt érhetsz el minket

Nyitott pozícióink