Cégünk 1995-ben alakult Hansa-Team Kft. néven, magyar tulajdonosokkal és menedzsmenttel. Az alapítók olyan Csongrád megyei élelmiszerboltokat üzemeltető vállalkozók voltak, akik azzal a céllal fogtak össze, hogy közös árubeszerzéssel kedvezőbb árakat realizáljanak élelmiszer- és vegyi áruk tekintetében.

Kezdetben még raktározási tevékenység nélkül történt az áru elosztása a szegedi Czibula utcában lévő kisebb raktárból. Az első nagyobb alapterületű telephely 1998-ban Szegeden, a Fonógyári úton nyílt meg. Ekkortól tárta ki kapuit a cég azon kiskereskedők felé is, akik nem voltak tulajdonosai a kft-nek. Ezekben az időkben kezdtük meg a kiszállításos tevékenységet bérfuvarozók bevonásával. Az ellátott terület Csongrád, Békés és Bács-Kiskun megyékre korlátozódott.

1998-ban a cég neve Hansa-Kontakt Kft-re változott.

A Fonógyári úti telephelyünket kinőttük, ezért 1999-ben az akkori szegedi Kábelgyár területére, egy több mint 3.000 négyzetméter alapterületű, egy légterű raktárba költöztünk.

2001-ben újabb raktárt nyitottunk Kecskeméten, ahová a cég székhelyét áthelyeztük. Ezzel párhuzamosan a Huszár utcai telephely alapterülete is folyamatosan növekedett. Választékunk szeszesital és dohányáru termékekkel bővült. Ettől kezdve már a vendéglátóhelyek kiszolgálásával is foglalkozunk.

2005-ben megnyitottuk makói telephelyünket, ahonnan jellemzően gasztro (büfé, italbolt, étterem) egységek ellátását végeztük.

2008-ban újabb ital nagykereskedelemre szakosodott raktárunk nyílt Csongrádon. Ez év végén gazdasági okokból a kecskeméti székhelyünk áruforgalmát áthelyeztük Szegedre, így a Kaffka Margit utcai telephelyünk megszűnt.

2009-ben a tulajdonosok úgy ítélték meg, hogy a cég növekedése miatt eljött az ideje a kereskedelmi és logisztikai folyamatok kettéválasztásának, ezért ettől az évtől a Hansa-Kontakt Kft. a kereskedelmi tevékenység ellátásra szakosodott, a Hansa-Kontakt Inv. Kft. pedig a logisztikai tevékenységeket vitte tovább. Még ebben az évben újabb ital nagykereskedelemmel foglalkozó raktárakat nyitottunk Baja, Kalocsa, Kecskemét és Szolnok településeken.

2009. szeptember 14-től a Szegedi Ipari Logisztikai Központ területén felépült 28.000 négyzetméter alapterületű raktárunk beüzemelésével, a mai kor követelményeinek megfelelő infrastruktúrával végezzük tevékenységünket egy komplex vállalatirányítási rendszer segítségével.

2010-ben pécsi telephelyünk üzembe helyezésével tovább bővítettük ellátási területünket.

2011-ben a Príma 5 Áruház megnyitásával megkezdtük kiskereskedelmi tevékenységünket.

2014 novemberében második kiskereskedelmi egységünk, az újszegedi Nova Bevásárlóközpont is megnyitotta kapuit a vásárlók előtt.

2016 májusában a Hansa-Kontakt Inv. Kft. tulajdonában lévő Szegedi Zöldség- és Gyümölcs Nagybani Piac területén éttermet, diszkontot és három büfét létesítettünk.

2018 tavaszán 6 italdiszkonttal (Szolnok, Kecskemét, Kiskunfélegyháza, Abony, Nagykőrös, Tiszakécske) gyarapodott kiskereskedelmi egységeink száma, míg ősszel harmadik Príma Áruházunkat adtuk át a nagyközönségnek Mórahalmon.Mára az ellátási területünkhöz tartozik Csongrád, Békés, Bács-Kiskun, Jász-Nagykun-Szolnok, Baranya, Tolna, Somogy keleti, Fejér és Pest megyék déli része. A megrendelések kiszállítását 90 db saját tehergépjárművel és 20 db bérfuvarozó szerződött partnerünkkel végezzük. Két cégünkben a munkavállalók száma meghaladja a 800 főt.

Jelenleg 13 város 19 telephelyén, több mint 66.000 négyzetméteren folytatunk 9 megyére kiterjedő kereskedelmi tevékenységet.

Kapcsolat a CBA Kereskedelmi Kft-vel:
A CBA mindennapi sikeres működését hazai regionális központok biztosítják. A régiók feladata: nagykereskedelmi raktárt üzemeltessenek és területükön gondoskodjanak a hálózat üzletszámának gyarapításáról, azok koordinálásáról információval történő ellátásával. A Hansa-Kontakt Kft. ezen regionális központok közül az egyik. A területünkhöz kapcsolódó CBA boltok kiszolgálása mellett lehetőséget kínálunk a CBA Üzletlánchoz való csatlakozáshoz is.

Itt érhetsz el minket

Nyitott pozícióink