A Gézengúz Alapítvány a Születési Károsultakért 1990-ben az idegrendszeri sérült és mozgásfejlődésében érintett vagy veszélyeztetett csecsemők és kisgyermekek átfogó szemléletű gyógyításáért jött létre. Az alapítvány küldetése, hogy felismerje és segítséget nyújtson a testi és szellemi fejlődésükben azoknak a gyermekeknek, akik a koraszülés okán vagy születéskori komplikáció következtében speciális terápiás támogatásra szorulnak.

A Gézengúz Alapítvány fennállása óta mind a rendelkezésére álló eszközök, mind pedig a terápiás programok tekintetében a legszélesebb kínálatot alakította ki Magyarországon. Egyedülálló tevékenységének köszönhetően évente több mint 2500 gyermeket és családot támogat segít országos ellátási rendszerével.

Az alapítvány célja, hogy egészségügyi, pedagógiai, pszichológiai és szociális segítséget nyújtson a családoknak. A gyermekek számára olyan organikusan átgondolt központokat alakítottunk ki, ahol a családok otthon érezhetik magukat, amíg kitűnően képzett kollégáink komoly szakmai munkával segítik a gyermekek gyógyulását. A különleges belsőépítészeti megoldások, az intézmények ridegségtől mentes barátságos, családias hangulata is segíti a gyermekeket és családjaikat, hogy a speciális terápiákon eltöltött órákat pozitív élményként, örömforrásként élhessék meg. Kiemelt példa erre a budakalászi Cseppek Háza.

Célunk a természetes élettérben biztosított terápia-fejlesztés. Szeretettel várjuk az általunk kezelt gyermekekhez társaikat, testvéreiket is, ahol a csoportos foglalkozásokon megtörténhet a mintaátadás, az együttnevelés öröme, az elfogadás természetessé tétele.

Hisszük, hogy a sikeres korai intervenció alapja a családdal, hozzátartozókkal való szoros együttműködés, így kiemelt figyelmet fordítunk a gyermek körüli kapcsolatok támogatására, a család és gyermekút koordinálására is.

A Gézengúz modell a hatékony fejlődést biztosító terápiák, fejlesztések mellett nagy hangsúlyt fektetünk a megelőzésre, ennek kiemelt területe a koraszülöttek ellátása.

Nemzetközi partnereinkkel együttműködve a tudományos munka és az oktatás is része mindennapi tevékenységünknek. Szakembereink  évente több ezer gyermek életében tudnak sorsdöntő változást hozni.

Itt érhetsz el minket

Nyitott pozícióink