Ma a Bonduelle hazánk egyik jelentős élelmiszer-feldolgozója. Az 1853-as francia alapítású családi vállalkozás immár több mint 20 éve van Magyarországon, és jelenleg 1000 embert foglalkoztat az országban található 3 gyárban (Nagykőrös, Békéscsaba, Nyírszőlős) és egy budapesti irodában. A gyárak a hazai igények kielégítése mellett, jelentős export tevékenységet is végeznek. A Bonduelle neve egyet jelent a minőséggel: olyan konzerv- és fagyasztott zöldségek gyártója, mint a kukorica, bab, zöldborsó, gomba.

Gyáraink

NAGYKŐRÖS

Nagykőrös egy kis város, amely az Alföld közepén helyezkedik el, Kecskeméttől 15 km-re. Régóta a zöldség–gyümölcstermesztés- és feldolgozás biztosítja az itt lakók megélhetését. Legjelentősebb termelőegysége, mely igen széles termékskálával rendelkezett az 1896-ban alapított Nagykőrösi Konzervgyár volt.

A Bonduelle Csoport 1990-ben magyarországi konzervipari feldolgozó üzemek, illetve hűtőházak feltérképezésébe kezdett. A társaság figyelme ekkor irányult a Nagykőrösi Konzervgyár telephelyére, mely fizikailag teljesen elhatárolt a központi gyártól, így önálló tevékenység végzésére is alkalmas volt. A telepen zöldborsó, csemegekukorica és különböző savanyúságok előállítása folyt, ami tökéletesen illeszkedett a Bonduelle profiljába és a végül a Csoport 1992. július 22-én vásárolta meg a termelőegység területét és eszközeit.

A Bonduelle nagykőrösi gyárának fő profilja a csemegekukorica és a zöldborsó feldolgozása, azonban ezek idényszerűsége miatt, a köztes időszakban vörös- és fehérbabból készülő konzervek előállítását vezette be a cég.

BÉKÉSCSABA

Magyarország délkeleti részén fekvő Békés megye székhelyén, Békéscsabán alapították meg 1962-ben a Békéscsabai Konzervgyárat. Modern gépekkel, berendezésekkel gyártottak többek között alma-és paradicsomsűrítményt, teljesen automatizált vonalon száraztésztát, valamint a konzerv profilban zöldborsó, kukorica konzerveket, befőtteket, savanyúságokat, szárazbabot, és ketchupot is. A termelés egy telephelyen, de négy üzemrészben történt.

A békéscsabai gyár második a Bonduelle-gyárak sorában, 2003 óta tagja a Bonduelle Csoportnak. Az itt foglalkoztatottak száma majdnem 300 fő, így a környező települések lakóinak is munkát biztosít. Ebben az üzemben zöldborsót és csemegekukoricát gyártanak, töltenek és csomagolnak, kizárólag fémdobozokba.

2004. december 1-től a Bonduna Zöldségfeldolgozó Kft. fuzionált a Bonduelle Nagykőrös Kft. -vel, és így a két telephely egy irányítás alá került.

NYÍRSZŐLŐS

A harmadik, jelenleg legfrissebb és legkisebb Bonduelle-gyár, hiszen 2012 óta tagja a Bonduelle Csoportnak. 1996-ban, az akkor még a Kelet-Food tulajdonában lévő gyáregység 38 fővel kezdte meg a működését az élelmiszer-gyártók között. Az évek alatt folyamatosan finomították a gyártástechnológiát, egyre magasabb minőségű termékeket előállítva. A növekvő export tevékenység mellett érte a céget a 2008-as pénzpiaci válság, amelynek hatására a cégvezetők csődeljárást kértek.

A méretei ellenére gyártási időszakban körülbelül 300 embernek ad munkát. A gyártás fő profilja a zöldborsó és csemegekukorica, amelynek töltése és csomagolása is itt történik, kizárólag fémdobozokba.

Itt érhetsz el minket

Nyitott pozícióink