RENDHAGYÓ ÁLLÁSBÖRZE - ROSSMANN
A kereskedelmi szektorban nagy a munkaerőhiány – ezt halljuk mindenhol. De egy új rendezvénysorozat nem a problémáról, hanem a megoldásokról szeretne beszélni.

A SimpleJob már 3. alkalommal rendezte meg a RapidRandi állásbörzét, ami azonnal összeköti az álláskeresőket az állást kínálókkal. Minden alkalommal más-más szektornak segítenek a rendhagyó állásbörzével, volt már balatoni, kereskedelmi, idén pedig a Rossmann toborzott a SimpleJob közreműködésével. Nem véletlen, hisz a közel 2000 munkavállalót alkalmazó cégnél országosan 214 üzletben 20-30 üres pozíció rendszeresen van. 

Azokban a szektorokban, amelyeket a SimpleJob megszólít, fontos a gyorsaság, nem véletlenül használják a "Tudsz holnap kezdeni?" szlogent. A kereskedelemben például rengeteg bolti eladó, pénztáros, üzletvezető és raktáros állás betöltetlen, ezért a Rossmann és a SimpleJob április 11-én egy álláskereső RapidRandit rendezett a Dumaszínházban. Itt egy lazább környezetben, kevésbé formális körülmények között vehettek részt „villámállásinterjúkon” a jelentkezők, hogy a nap végén konkrét ajánlatokkal távozhassanak. 

„Mivel már több, mint fél éve hirdet nálunk a Rossmann, egyértelmű volt, hogy velük szervezzük a következő állásbörzénket. A nagy érdeklődés és a számok minket igazoltak vissza. Több, mint 200-an eljöttek egyetlen napon, ami alátámasztja azt a véleményünket, hogy igenis sokan vannak, akik szeretnének ebben a szektorban dolgozni, keresik a lehetőséget. A kereskedelmben általános probléma a kereslet és kínálat hatékony egymásra találása. Az álláskereső applikációnk gyorsabban és hatékonyabban köti össze a két oldalt, ezt pedig évente 2x egy offline eseménnyel is megerősítjük. Főleg, hogy az igény is nagyon nagy rá, rendszeresen kapjuk a megkereséseket.” - mesélte Lukács Bea, a SimpleJob alapítója. 

„A Rossmannak fontos, hogy új eszközökkel és módszerekkel érje el leendő munkavállalóit, ezért olyan céget kerestünk, aki innovatív és fancy, akikkel együtt találjuk meg új munkatársainkat.” – mondta el Gigler Anita, a Rossmann személyzeti vezetője.  

Az állásbörzén kimagaslóan sokan vettek részt, több nyitott pozíciónk közül az IT terület és az eladói munkakör volt a legnépszerűbb.  

 

A SimpleJob egy újgenerációs álláskereső-álláshirdető applikáció és weboldal, ahol a fiatalok megtalálhatják a nekik való állásokat és rögtön be is leshetnek a szimpatikus cégek mindennapjaiba. A helymeghatározásra alapuló megoldásunknak hála, nincs időbeli hátrasorolás, az álláskeresők mindig azokat a pozíciókat látják, melyek hozzájuk legközelebb vannak. A portál fő célcsoportja az Y és Z generáció, hiszen a mostani piaci helyzetből tisztán látható, hogy a munkáltatók nehezen szólítják meg az új generációk tagjait. 

Fő megkülönböztető jegye, hogy nem szeretnének mindent megoldani. „Nem tudunk CEO-t, CFO-t szállítani a partnereinknek és nem is szeretnénk. A mi célcsoportunk a fiatalok és a könnyű szellemi, könnyű fizikai munkák. Csak erre fókuszálunk, nem oszlik meg a figyelmünk, így sokkal hatékonyabban tudjuk kiszolgálni a piaci igényeket ezeken a területeken. Célunk, hogy egy kapocs legyünk a fiatal generáció és a munkaadók között, össze szeretnénk hozni őket. Nem csak egyszerűen álláslehetőségeket mutatunk, hanem segítünk az álláskeresőknek az első lépésekben. Hosszú távú célunk, hogy mind a pályakezdőket, mind a munkáltatókat támogassuk különböző edukációs eszközökkel, hogy könnyebben egymásra találjanak.” – mondta Lukács Bea tulajdonos.  

Az újgenerációs álláskereső-álláshirdető történelem:  

A SimpleJob története 3 évre nyúlik vissza, amikor alapítók elkezdték tervezni az applikációt. A cél az volt, hogy a fiatal generáció szokásaihoz igazodva adjanak egy könnyen használható megoldást az álláskeresőknek. Sok interjú és fókuszcsoportos kutatás után összeállt a SimpleJob első verziója, mely az álláskeresők legnagyobb problémáit hivatott megoldani. Az applikáció fejlesztés alapja mai napig az ügyfelek és álláskeresők visszajelzései. Ezek alapján folyamatosan tökéletesítjük a működést és igyekszünk megtalálni azt a működést, ami a lehető legkönnyebben segít a fiataloknak megtalálni akár első munkahelyüket. Ma már a 2. körös kockázati-tőke befektetésen is túl vannak, a Hiventures is fantáziát látott bennük.  

Mára pedig már mind a nagyobb, mind a kisebb cégek sikeresen találják meg a megfelelő jelölteket általuk, főképp a kereskedelem és a vendéglátás szektorból.