Egy brutálisan őszinte visszautasító email állás jelentkezésedre a HR-től
Vajon mit írna egy HR-es, aki átérzi az elutasított álláskeresők helyzetét? Vagy inkább egy olyan, aki megelégelte a sablonos válaszokat? Íme egy elég őszinte verziója a visszautasításnak. Bár nem tudjuk valós-e a következő email vagy csak a vicc kedvéért fogalmazódott meg, mindenesetre sokaknak lehetnek ismerősek a benne lévő sablon mondatok :)

"Kedves <valamilyen automatikusan generált név>!

Köszönjük, hogy jelentkeztél cégünkhöz! Ugye tudod, hogy ezt kell mondanom, szóval ne bízd el magad! Személy szerint egyáltalán nem érdekel, hogy ki jelentkezik hozzánk.

Miután alaposan átnéztük a jelentkezésed, - vagyis végigfuttattuk az önéletrajzod ostoba szűrőkön majd rámondtunk egy-két abrakadabrát -, úgy döntöttünk, hogy azokkal a jelöltekkel megyünk tovább, akik közelebb álltak az ideális jelentkezői profilhoz…

Nehéz döntést kellett meghoznunk, (ásít) hiszen a verseny óriási volt. Vagy legalábbis a cégünk szeretné így gondolni.

Eltesszük az önéletrajzodat későbbre, ami ha belegondolsz a lehető legnagyobb ostobaság, hiszen ugyanazokon a szűrőkön fogunk végigfuttatni, ha később jelentkezel hozzánk. Dehát ez van az elutasító email sablonba írva, amit már legalább 10 éve használok! Szóval..ennyi.

Ugyan kétlem, hogy még mindig olvasod ezt az emailt, de ha esetleg mégis, akkor szeretnék még egy kis sót dörzsölni a sebeidbe azzal, hogy sok szerencsét kívánok neked a jövődhöz.

Ha esetleg valamiféle további magyarázatot keresnél, szívesen felírlak a ‘le-van-tojva’ listámra.

Brutális őszinteséggel,

Az ember, akit mindenki utál"


Forrás: https://bit.ly/2YZ6qSu