Az 5 legjobb állás a világon
Vannak szerencsések és vannak szerencsésebbek. Kétséget kizárólag az utóbbiba tartoznak azok, akik a következő 5 álom állás egyikével rendelkeznek. Privát sziget gondnok, luxuságytesztelő és fizetett világutazó is van a listánkon. Ez már mind magában is elég irigykedésre adhat okot, de amikor egy állás nem csak extrém menő, de még jól is fizet, az már mindennek a teteje!

 

1.      Állás, ahol fizetnek, hogy utazgass

Az utazó blogger nem egy új keletű dolog, de az internet megjelenésével és a közösségi média térnyerésével ez az állás is jócskán átalakult és felértékelődött. Miközben még mindig léteznek újságírók és tévés személyiségek, akiknek ez a munkájuk, egyre több az önjelölt „travel addict” influencer is. Mint tudjuk a mai világban minden az elérés, így, ha elegendő követővel rendelkezel bármikor bekopogtathat hozzád egy utazási iroda, szálloda, szórakozóhely stb. referense, hogy „Hé cimbora, kéne egy állás?”. Onnantól fizetnek azért, hogy élvezd a szolgáltatásaikat és arról posztolj az összes elképzelhető közösségi felületre.

 

2.      Állás, ahol vízicsúszdázásért fizetnek

Az előzővel ellentétben ez az állás nem terem „minden fán”. Hogy még konkrétabbak legyünk, csak egyetlen emberről hallottunk, aki annyira szerencsés, hogy hivatalos vízicsúszda-tesztelő lehet.  Ő az angol Tommy Lynchre, akinek szó szerint az a feladata, hogy a legmenőbb üdülőparadicsomokat látogatja, hogy kipróbálja a csúszdáikat. Persze nem csak lazulásról szól az állás, a csúszdáknak komoly biztonságtechnikai előírásoknak kell megfelelniük és Tommy ezeket ellenőrzi – csekély 8 millió forint körüli összegért évente.


 


3.      Állás, ahol egy trópusi szigeten kell élned

„A világ legjobb állása”-ként hirdették meg egy ausztrál sziget gondnoki pozícióját, ami egyáltalán nem áll messze a valóságtól. 35 ezer jelentkező közül végül Ben Southallé lett az állás, aki százezer dollárért (ma közel 30 millió forint) volt fél évig volt a Nagy Korallzátony Hamilton-szigetének felügyelője. A munkakörülményekről annyit, hogy havi 12 óra munka mellett egy háromszobás, úszómedencés villában élt teljesen díjmentesen, rendszeresen búvárkodott és a világ egyik legszebb strandján töltötte a mindennapjait. Southall nem volt hálátlan, hiszen ott léte alatt dokumentálta életét a közösségi oldalakon, hogy ezzel is népszerűsítse az ausztrál turizmust.

 

4.      Állás, ahol fél év alatt 85 nászutad lehet

A korábbihoz hasonlóan ez az állás is több tízezer jelentkezőt vonzott be. Hogy miért? Egy ír turisztikai cég nászút tesztelői munkakörbe keresett párokat. A 30 ezer jelentkező közül végül Denise Duffield-Thomas és párja zsákolhatta be álom melót, aminek következtében fél év alatt 85 különböző, szebbnél-szebb helyszínt látogathattak meg. Az állás betöltésével tizenkét nászutascélpontnak kijelölt országot látogattak meg, ahol tengerpartokon lazulgattak, a legjobb éttermekben ettek és luxusszállodákban szálltak meg. Ráadásul a költségek megtérítésén felül húszezer eurót kaptak, és mindezért csak annyit kértek, hogy blogoljanak az utazásaikról.


 


5.      Állás, ahol alvásért fizetnek

Egy újabb állás, amit specifikusan egy szerencsés személy tölthet be: ő Roisin Madigan, franciaágy-tesztelő, akinek nincs más dolga, mint egy luxus ágyakat gyártó cég speciális termékein aludni. Ezt követően megírja a tapasztalatait, amelyek segítenek tökéletesíteni a matracokat és mindezért naponta kb. 350.000 forintnyi összeget vihet haza.

 

Szerinted melyik volt ezek közül a legmenőbb állás? 

Ha pedig épp állást keresel, vagy váltanál, nézd meg aktuális ajánlatainkat: ÁLLÁSLEHETŐSÉGEK