Állás a Simplejobon: mit csinál egy termeléstervező?
Állás kalauzunk folytatódik, ahol a Simplejob oldalán hirdetett pozíciókat mutatunk be részletesen. Kíváncsi vagy mit csinál egy hunter sales manager, egy ügyfélszolgálatos, vagy éppen egy gépbeállító? Ezeket megtudhatod korábbi cikkeinkből, most egy újabb állás lesz porondon: a termeléstervező munkakörét fogjuk körbejárni.

Az állás munkaköri leírása

Ha termelésvezető szeretnél lenni, akkor az állás leírása szerint az egyik fő feladatot a sales forecast előrejelzései alapján elvégzett gyártástervezés lenne. Ennek elengedhetetlen eleme a gyártáshoz szükséges erőforrások és anyagszükséglet meghatározása, valamint a rendelkezésre álló gyártókapacitások kihasználtságának időszakos felülvizsgálata. Az állás leírása kitér arra is, hogy szükség lesz a javaslataidra a gyártástervezéshez kapcsolódó folyamatokkal kapcsolatban. Ezen felül a rendelkezésre álló kapacitás és az egyéb körülmények figyelembevételével optimalizált termelési terveket kell majd létrehoznod, majd a napi és heti gyártási ütemtervek megvalósulását is felügyelned kell. Amennyiben eltérést tapasztalsz egyeztetned kell a termelést és intézkedéseket kell indítványoznod. Ehhez jön még, hogy a teljes tervezési és gyártási folyamat folyamatos elemzése, fejlesztése is rád hárul az állás betöltésével. A termeléshez kapcsolódó műveletek megismerését, optimalizálását, lehetőségek felkutatását és beépítését - különösen új termék esetén - is felveheted a feladataid közé, ha jelentkezel. Az állás jellemzése külön kitér arra, bár evidens kellene, hogy legyen, hogy a csapatmunka és a társosztályokkal való folyamatos együttműködés elengedetlen feltétel.


Állás és az elvárások

Hogy betölthesd ezt a pozíciót felsőfokú műszaki vagy gazdasági végzettségre és legalább 5 éves termeléstervezési területen szerzett tapasztalatra van szükséged az állás leírása szerint. Ezen felül Microsoft szoftverismeretek, pontosabban kiváló Excel tudás és alapszintű Office ismeretek sem ártanak. Hogy tiéd lehessen ez az állás szükséged lesz a szakmai angol nyelv kommunikáció szintű ismeretére, bármely vállalatirányítási rendszer (SAP, IFS, MFG PRO) ismerete pedig előny. Nem árt továbbá, ha analitikus szemlélet és gondolkodásmóddal, valamint kiváló szervezési és problémamegoldó készségekkel rendelkezel.

 

Állás helyébe jót várj

Kifejezetten kedvező ez az állás a versenyképes jövedelem és cafeteria juttatások miatt. Ha fontosnak tartod a szakmai fejlődési lehetőségeket, akkor itt a helyed, hiszen rendszeres vállalati tréningek segítenek ebben. A lelkes, vidám csapat már csak hab a tortán!

 

Az összes aktuális ÁLLÁSAJÁNLATOT itt találod!