Állás a Simplejobon: mit csinál egy gépbeállító?
Ahány állás, annyi szakma. Oké, ez talán egy kicsit bénán hangzik így, de az biztos, hogy néha már eligazodni a rengeteg állás és álláshirdetés között. Legújabb cikksorozatunkban egy-egy az oldalunkon található szakmát fogunk bemutatni, hogy tisztább képet kaphass arról, ki, mit csinál pontosan. Ezúttal a gépbeállítók lesznek terítéken.


Az állás munkaköri leírása

Az állás munkaköri leírása szerint a gépbeállító egyik fő feladata az automata gyártóberendezések beállítása és felügyelete, valamint a heti karbantartások elvégzése, hibák észlelése és javítása. Karbantartási munkák mellett a termékellenőrzésből és a folyamatközi mérésekből is kell majd venned a dolgod, ha ezt a pályát választod.

Az állás leírása kitér arra is, hogy kézimunkán túl számítanak elméleti segítségre is, így fejlesztési javaslatok tételére és a kaizen tevékenységben való részvételre. A kaizen egy japán gondolkodásmód, módszer, amely szerint az élet minden területén, ahol emberek tevékenykednek, mindig jobbá lehet tenni bármilyen tevékenységet és így annak eredményét. Eszerint a probléma egyben lehetőség is a fejlődésre, fejlesztésre.

Nem a hibás, a felelős megállapítása az elsődleges cél, hanem a kialakult helyzet megoldása és a történtekből való tanulás. Valljuk be, ritka, hogy egy állás esetén ilyesmire is gondoljanak! Feladatok közé tartozik még továbbá a gyártáshoz használt dokumentumok alkalmazása és vezetése, esetlegesen a gyártósorhoz tartozó munkavállalók beosztása, munkájának felügyelete.

 

Az állás és az elvárások

Az állás betöltéséhez középfokú végzettség, tömeggyártásban szerzett tapasztalat és gépbeállítói munkakörben szerzett tapasztalat elengedhetetlen. Terhelésbírás és több műszakos tevékenység vállalása szintén elvárás. Az állás leírása kitér tovább arra, hogy a pozíció betöltéséhez nem kötelező, bár mindenképpen előnyt jelent, ha a jelentkezőként emelőgépkezelő szakképesítéssel, targoncavezető szakképesítéssel, vagy gépkezelőjogosítvánnyal rendelkezel. Ahogy korábban is szóba került már, ez az állás vezetői feladatkörbe tartozik, így a munkatársak irányításában szerzett gyakorlat szintén előnyt jelent.

 

Állás helyébe jót várj

Különösen érdemes betöltened ezt a pozíciót versenyképes jövedelem és a béren kívüli juttatások miatt. Neked való állás, ha jól érzed magad multinacionális környezetben és hosszútávú munkalehetőséget keresel. Ráadásul itt konstans fejlődési lehetőség mellett világszínvonalú technológiákat sajátíthatsz el.

 

Ha felkeltette az érdeklődésed ez az állás, itt tudsz jelentkezni!