110 éves pécsi dohánygyárat 1992-ben vásárolta meg a BAT. A vállalatcsoport 180 országban több mint 200 márkát forgalmaz és több mint 55.000 alkalmazottat foglalkoztat. A magyarországi leányvállalat a BAT Pécsi Dohánygyár Kft., amely a száztízéves múltra visszatekintő dohánygyárat, a 2014-ben átadott szivarkagyárat, valamint a 2019-ben nyílt nikotinpárnagyárat üzemelteti számos piacot lát el világszerte.

Pécsi dohánygyár

A több mint 110 éves múltra visszatekintő gyárunk fejlesztésébe eddig több mint 40 milliárd forintot fektettünk. Büszkék vagyunk közel 900 munkavállalónk érdemeire.

Pécs és a dohánygyártás már több mint egy évszázada összekapcsolódik. Ezt jelzi a pécsi Dohány utca, a városról elnevezett Sopianae márka országos sikere és a tény, hogy a BAT Pécsi Dohánygyár a város egyik legnagyobb munkaadója.

Ma Magyarországon a BAT az egyik legnagyobb dohányipari befektető. Eddig a BAT Vállalatcsoport több mint 40 milliárd forintot fordított a pécsi gyár fejlesztésére, aminek eredményeképpen Pécsett egy európai szinten is kiemelkedő minőségű és kapacitású gyár jött létre.

Innovációban is élen jár a pécsi gyár. A BAT Vállalatcsoport a világon egyedül itt gyárt filteres szivarkát, ezzel kilenc piacot ellátva, köztük legnagyobbakként a német és az olasz piacokat. Ennek az egységnek az átadására 2014-ben került sor, amivel megduplázódott a gyár termelési területe. A 9 milliárd forintos beruházás jól mutatja a BAT hosszútávú elköteleződését az ország és Pécs felé.

Ennek az elköteleződésnek egy következő lépése a 2019-ben átadott több mint 7,5 milliárd forintos befektetés, egy teljesen új üzem, ahol a BAT Vállalatcsoport Magyarországon elsőként elkezdte a potenciálisan kevésbé káros termékek gyártását. Ez a termékcsoport jelenti a BAT és a dohányipar jövőjét, vagyis kulcsfontosságú szerepet töltenek be a dohányzással összefüggő ártalmak csökkentésében.

A közel 900 munkavállaló odaadó munkájának eredménye, hogy már több mint 30 országba szállítják a Pécsett készült termékeket és a gyár komoly szerepet vállal abban a víziónkban, hogy egy jobb holnapot teremtsünk.

A globális vállalati céloknak megfelelően, a fenntartható gazdaság felé tett újabb lépéseként a nikotinpárnákat gyártó (Modern Oral) telephelyünk (HU-7630 Pécs, Francia út 2.) elérte a karbonsemlegességet a 2021-es évre. A folyamat során a jelenlegi műszaki megoldásokkal a lehető legkisebbre csökkentettük a gyár karbonlábnyomát, a fennmaradó karbonkibocsátást pedig egy erdőmegóvási zöld projekt támogatásával ellentételeztük.

Itt érhetsz el minket

Nyitott pozícióink